Skip to main content
Luchthavens vertrouwen op loopbruggen om passagiers comfortabel te laten in- en uitstappen. Als deze uitvallen, wordt de route naar de cabine aanzienlijk moeilijker. Een manier om storingen aan gangways te voorkomen is het gebruik van e-kettingen en i.Sense EC.P Condition Monitoring van igus. Met behulp van de e-kettingen functioneren de loopplanken soepel en de noodzaak voor onderhoud wordt ook in een vroeg stadium herkend door i.Sense EC.P Condition Monitoring. Smart plastics van igus bieden een betrouwbare en onderhoudsvriendelijke oplossing voor loopbruggen.

Efficiënte loopplanken op Keulen/Bonn Airport dankzij igus kabelrupsen

Köln/Bonn Airport is één van de drukste luchthavens in Duitsland. Om het toenemende passagiersverkeer aan te kunnen, is voortdurende verbetering van de infrastructuur essentieel. Een doorslaggevende factor in deze verdere ontwikkeling is de efficiënte en betrouwbare afhandeling van passagiers. Dit is waar igus om de hoek komt kijken met zijn innovatieve oplossingen.

De luchthaven heeft gekozen voor energiebesparende en onderhoudsvriendelijke e-chains van igus. Deze kabelrupsen garanderen niet alleen een betrouwbare energievoorziening, maar maken ook een flexibele beweging van de loopplanken mogelijk. Bovendien werden de bedrijfskosten verlaagd en de beschikbaarheid en veiligheid van de loopbruggen verhoogd. De kabelrupsen worden gekenmerkt door hun robuuste ontwerp en hun weerstand tegen milieu-invloeden. Ze bieden bescherming tegen stof, vuil en vocht, wat vooral belangrijk is op luchthavens. Daarnaast dragen de energiebesparende eigenschappen van de e-chains bij aan de duurzame werking van de luchthaven.

Festoonsystemen worden vervangen door e-chains

Tot nu toe gebruikten veel luchthavens festoonsystemen voor hun loopplanken, die gevoelig zijn voor regelmatige storingen en hoge kosten. Festoonsystemen bestaan uit een groot aantal onderdelen, zoals trektouwen, rubberen touwen, lagers en wielen. Deze onderdelen moeten vaak gesmeerd worden. De kabels hangen vrij en nemen daardoor veel ruimte in beslag en worden blootgesteld aan weersinvloeden, waardoor ze erg gevoelig zijn voor schade. Bovendien zijn de kabels gebundeld in een mantel, waardoor onderhoud langer duurt en moeilijker is.

Om deze problemen te voorkomen, worden veel festoonsystemen vervangen door kabelrupsen. De e-chains zijn gemaakt van slijtvast en smeervrij hoogwaardig kunststof met een lange levensduur. Bovendien zijn e-chains niet vrijhangend, maar worden ze geleid als een ketting. De schakels van de kabelrups beschermen de kabels tegen vasthaken en buigen en worden door de e-chains beschermd tegen omgevingsinvloeden en vuil. De kabels en de rups kunnen eenvoudig worden onderhouden met behulp van openingsbalken om lange stilstandtijden te voorkomen.

i.Sense EC.P Conditiebewaking - De slimme bewakingsoplossing voor loopbruggen

Om de efficiëntie en betrouwbaarheid van loopbruggen verder te verbeteren, heeft igus het i.Sense EC.P Condition Monitoring System ontwikkeld. Dit innovatieve systeem maakt continue bewaking van belangrijke componenten in realtime mogelijk om potentiële storingen in een vroeg stadium op te sporen.

Het i.Sense EC.P systeem is gebaseerd op slimme kunststof componenten die zijn uitgerust met sensoren en gegevens verzamelen over verschillende parameters zoals temperatuur, slijtage of trillingen. Deze gegevens worden doorgestuurd naar een centraal systeem, waar ze worden geanalyseerd om onderhoudsvereisten te voorspellen en gerichte maatregelen te nemen voordat er een storing optreedt.

Dankzij deze slimme kunststoffen kan Keulen/Bonn Airport nu proactief potentiële problemen herkennen en passende onderhoudsmaatregelen plannen. Dit leidt tot een verbeterde uptime van de loopplanken en verhoogt de veiligheid van de passagiers.

Naast preventief onderhoud maakt het i.Sense EC.P systeem op gegevens gebaseerde besluitvorming mogelijk en helpt het luchthavenpersoneel om onderhoudsstrategieën voor de lange termijn te ontwikkelen. Door de verzamelde gegevens te analyseren, kunnen afwijkingen in een vroeg stadium worden opgespoord en kan de beschikbaarheid van de loopbruggen continu worden verbeterd.

Loopbruggen spelen een doorslaggevende rol bij de afhandeling van passagiers op luchthavens. Met zijn onderhoudsvriendelijke energieketens en het i.Sense EC.P conditiebewakingssysteem biedt igus slimme oplossingen die de efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid van loopbruggen aanzienlijk verbeteren. Keulen/Bonn Airport is een lichtend voorbeeld van hoe de innovatieve oplossingen van igus de activiteiten optimaliseren en helpen om passagiers een aangename reiservaring te bieden. Met igus aan boord gaat de toekomst van loopbruggen een slimme en effectieve kant op.

Bezoek onze website voor meer informatie over intelligente en betrouwbare smart plastics.

Leave a Reply