Skip to main content
De wereld wordt steeds meer verbonden, alles moet altijd beschikbaar zijn. AI en chatbots nemen steeds meer taken op zich. De problemen uit het verleden hebben ons echter laten zien dat toeleveringsketens verstoord kunnen raken, wat tot grote problemen kan leiden. Daarom hebben we een wereldwijd netwerk van productie- en magazijnlocaties en lokale servicepartners opgebouwd om adequaat te kunnen reageren op de eisen van vandaag. We hebben ook een groot aantal webgebaseerde tools ontwikkeld, zodat mensen op elk moment informatie kunnen opvragen of nieuwe producten kunnen bestellen. Wat betekent dat concreet?

Hoe kan ik gemakkelijk en 24/7 informatie krijgen over chainflex® kabels en ze kopen?

Kabels bestellen is heel eenvoudig. Gebruik hiervoor onze igus® webshop. Zoek online naar het product van je keuze en je kunt met één klik bestellen. Eenvoudig, snel en ongecompliceerd. Precies zoals je gewend bent van online winkelen. Dankzij onze uitstekende logistiek kunnen producten binnen 36 uur uit voorraad geleverd worden.

Wat moet ik doen als ik niet precies weet wat ik nodig heb?

Geen enkel probleem! Onze productvinder is een geweldig hulpmiddel waarmee je in een paar klikken de juiste kabel voor jouw toepassing kunt vinden. Daarnaast bieden we met onze chainflex® kabelwiki een gedetailleerd platform waar je meer te weten kunt komen over onze kabels.

Biedt igus® ook complete oplossingen?

Natuurlijk kun je bij ons ook kant-en-klare kabels bestellen. Als de juiste oplossing voor jou niet beschikbaar is in de catalogus, kun je deze eenvoudig zelf samenstellen en online bestellen. Hiervoor geef je de parameters voor jouw kabel in in onze configurator en klik op “Bestellen” klikken.

Kan ik met chainflex® bijdragen aan een milieuvriendelijkere wereld?

Dankzij onze jarenlange ervaring en talloze tests in ons eigen laboratorium kunnen we betrouwbare en bewezen uitspraken doen over de levensduur van onze producten. Het voordeel voor jou als klant is dat je een betrouwbaar product krijgt en zo duurzamer kunt handelen omdat je ze niet regelmatig hoeft te vervangen. In onze levensduurcalculator kun je eenvoudig zelf de verwachte levensduur berekenen aan de hand van jouw toepassingsparameters.

Bereken zelf de verwachte levensduur van onze Chainflex kabels. Bovendien bieden we met onze Chainflex® Garantie een betrouwbaarheidsniveau voor onze producten dat uniek is op de markt. Je kunt ook gemakkelijk het garantiecertificaat afdrukken nadat je de levensduur hebt berekend. Daarnaast hebben we een breed scala aan wereldwijde normen voor onze kabels om probleemloos gebruik te garanderen.

De eerste stappen naar duurzaam gebruik van plastic zijn gezet

Sinds de lancering van Chainge in 2019 is het programma snel in een stroomversnelling geraakt. Inmiddels heeft igus bijna 100.000 kg hoogwaardig plastic van verbranding gered en teruggebracht in de circulaire economie. Na kabelrupsen is het recyclingprogramma nu uitgebreid naar kleinere onderdelen van technische kunststoffen, zoals tandwielen en halffabricaten.

“Het is de innovatiekracht van ondernemers die oplossingen vindt, toepast en doorgeeft,” vertelt Sven Gebhard, vicepresident van de Keulse kamer van industrie en handel, tijdens zijn lovende toespraak bij de Going Circular-wedstrijd, waarin igus met Chainge de eerste plaats veroverde. Het doel is om mensen bewust te maken van het megathema van de circulaire economie. En om andere bedrijven te motiveren om zelf op zoek te gaan naar manieren om grondstoffen te besparen. “Zo kan wereldwijde klimaatbescherming slagen.”

En als ik hulp nodig heb met de online tools of meer informatie nodig heb?

Je kunt te allen tijde contact met ons opnemen. We helpen je graag, adviseren je over je geplande toepassing en zoeken de juiste oplossing voor je. Bekijk onze contactpagina op onze website.

Leave a Reply