Hoeveel kost het om een ​​pint bier te maken? – igus Blog Belgien

Hoeveel kost het om een ​​pint bier te maken?

Kate Meerschaut | 30 September 2022

Hoeveel kost het om een ​​pint bier te maken? In de UK bijvoorbeeld hebben we enorme bierdrinkers! Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land daarom een ​​enorm aantal brouwerijen heeft, sommige zijn klein en sommige zijn bekende merknamen, maar het brouwen van bier is een enorme markt in de UK.

Het is geen verrassing dat brouwerijen op zoek zijn naar meer duurzame en innovatieve manieren om bier te produceren. Methoden die schoon zijn zonder vervuiling, producten die slijtvast maar kosteneffectief zijn, al deze dingen samen zorgen ervoor dat de brouwerij-industrie het geliefde bier kan blijven produceren. Maar zullen deze kosten bij stijgende energiekosten worden doorberekend aan de consument? En met dat in gedachten, hoeveel kost het om een ​​pint bier te maken?

Bierproductie en zijn uitdagingen

De uitdaging om de kostprijs van een pint laag te houden heeft veel invloed op hoe het bier wordt geproduceerd. Er zijn problemen zoals:

  • Omgevingsveranderingen
  • Het gebruik van innovatieve technologieën
  • Ervoor zorgen dat de kosten laag blijven
  • Eisen van een verzadigde markt

Momenteel zijn de meeste bierproductiefaciliteiten niet bijzonder duurzaam, maar dit kan veranderen en het moet veranderen om de vraag van het publiek bij te houden. Bedrijven investeren in gespecialiseerde waterbesparende strategieën en richten zich op het zo effectief mogelijk maken van hun productieapparatuur.

Hoe kan igus® helpen om de kosten laag te houden?

Er zijn meerdere manieren waarop het vervangen van metalen tegenhangers door polymeer de kosten van een pint kan verlagen! igus®-producten zijn slijtvast, waardoor ze een duurzame optie zijn voor veel gebieden in brouwerijen. De meeste delen van een brouwerij zetten machines onder milieudruk zoals; het creëren van stof door het breken van korrels in het moutmaalproces tot het weerstaan ​​van extreme temperaturen in de warmtewisselaar. Dit is waar igus® producten het beste tot hun recht komen. We hebben een selectie van materialen die zijn ontworpen voor toepassingen met hoge temperaturen en stoffige omgevingen, zodat ze compatibel zijn met machines in de brouwerijsector.

Door igus®-producten te gebruiken in plaats van conventionele materialen, kan het pint bier op een duurzamere manier worden geproduceerd, wat niet alleen helpt bij het milieuaspect van het brouwen van bier, maar ook nog eens kosteneffectief is. Een ander probleem was voorheen dat assen beschadigd raakten door beschadigde lagers, wat nog meer opleverde in termen van kosten, het vervangen van beide onderdelen en de arbeidskosten wanneer er slijtage in lagers optrad. Omdat het is vervaardigd uit polymeermaterialen, kunnen het lager en de as elkaar aanvullen in plaats van elkaar te beschadigen.

Met tools zoals de levensduurberekeningstools is igus® in staat om de levensduur van de onderdelen te voorspellen op basis van de verstrekte applicatie-informatie. Normaal gesproken is de voorspelde levensduur langer dan de levensduur van metalen tegenhangers en weten hoe lang een lager of stangkop meegaat, helpt bij de planning. Zelfs het nauwkeurig kunnen plannen van onderhoud bespaart kosten. Geen onverwachte storingen betekenen een continuering van de productie, dus meer bier!!

Waar worden igus® producten gebruikt in brouwerijen?

Er zijn veel gebieden van brouwerijen waar igus®-onderdelen worden gebruikt, maar voornamelijk het gebied waar we een snelle groei zien, zijn igubal® zelf-uitlijnende lagers die worden gebruikt op de transportlijnen, die het bier door de fabriek transporteren.

Deze vervangen soortgelijke lagers die traditioneel van metaal zijn. De brouwerijen kiezen ervoor om over te stappen op het igubal®-assortiment vanwege hun smeermiddelvrije eigenschappen, hun vermogen om extreme hitte en wasbeurten te weerstaan ​​en vanwege hun slijtvaste eigenschappen.

Hoeveel kost het om een ​​pint bier te maken?

Ondanks de toename van elk aspect van het leven op dit moment, kunnen kleine veranderingen in de productie van het brouwen van bier in feite betekenen dat de kosten als dalend kunnen worden ervaren, maar rekening houdende met de overhead, elektriciteit en arbeidskosten, zal de prijs van de geliefde pint onvermijdelijk stijgen.
Maar zouden wij of de UK als bier liefhebbend land eigenlijk wel geven om de kosten? Ik betwijfel het!

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.
Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now