Skip to main content
Bent u op zoek naar een geschikte kabelrups voor uw toepassing, maar vindt u het moeilijk om het juiste product te vinden? Dan bent u bij ons aan het goede adres! In dit artikel hebben we voor u de 6 beste kabelrupssystemen samengesteld waarmee u 90% van alle toepassingen succesvol kunt implementeren. We hebben ze beoordeeld op basis van de volgende criteria:
 • Bestsellers en naamsbekendheid
 • Technische voordelen
 • Bijzondere functionaliteit
 • De lange levensduur van het product

De 6 beste kabelrupssystemen voor vrijwel alle toepassingen

 1. Het systeem E2.1 micro – Zeer kleine ruimtes
 2. Het systeem E2.1 – De stabiele alleskunner, gemakkelijk te openen
 3. Het systeem R2.1 – Beschermd tegen stof en vuil
 4. Het systeem E4.1L – De ideale mix van stabiliteit en lichtgewicht
 5. Het systeem E4Q – gereedschapsloos openen en sluiten
 6. Het systeem E4.1 – robuust, stil en modulair

E2.1 micro

Het E2.1-microsysteem is een zeer kleine, eendelige of tweedelige kabelrups die licht van gewicht is en dus ideaal voor zeer dynamische toepassingen. Vergeleken met igus®-types met hetzelfde ontwerp, biedt de E2.1 micro-kabelrups ook een robuust aanslagsysteem voor tot wel 25% grotere vrijdragende lengte en 100% hogere vulgewichten.

Typische industrieën en toepassingen: automatische deuren, voertuigen, meetmachines en algemene machinebouw.

E2.1

De E2.1-kabelrups werd voor het eerst geïntroduceerd in 2019 en werd beschouwd als de opvolger van het E2/000-systeem, dat zich al meer dan 15 jaar heeft bewezen. In vergelijking met het E2/000-systeem belooft de E2.1 meer installatieruimte, eenvoudig vullen en installeren en een lange levensduur. Dit maakt de E2.1 de beste kabelrups voor het middelzware belastingsbereik.

Typische industrieën en toepassingen: werktuigmachines, houtbewerkingsmachines en algemene machinebouw.

R2.1

Bent u op zoek naar een kabelrups met een strak gesloten ontwerp om kabels te beschermen tegen chips? Dan raden wij de R2.1 energieslang aan. Het is een kosteneffectief, sterk systeem met een zeer strak gesloten ontwerp en sterke dubbele aanslagnokken voor zowel hoge vulgewichten als niet-ondersteunde lengtes. Toegestane temperatuur is van -40°C tot +120°C en voor heet spanen tot +850°C, beschikbaar op aanvraag.

Typische industrieën en toepassingen: In alle gebieden met vuil en spanen, gereedschapsmachines, houtbewerkingsmachines, textielmachines en algemene machinebouw.

E4.1L

Met het compacte ontwerp en perfect op elkaar afgestemde elementen biedt de kabelrups E4.1L het hoogste rendement tegen een voordelige prijs. Een goed toegankelijke binnenkant, verbeterde dwarsbalken en tussenschotten en het nieuwe honingraat trekontlastingssysteem resulteren in een 80% snellere installatie. Een kabelvriendelijke binnenkant zorgt voor een lange levensduur van de kabels. De E4.1L vermindert de uitvaltijd en de installatie- en onderhoudstijd, terwijl tijd en geld worden bespaard bij gebruik en aanschaf.

Typische industrieën en toepassingen: werktuigmachines en algemene machinebouw.

E4Q

De E4Q kabelrups is de nieuwste generatie installatievriendelijke kabelrupsen en is ontwikkeld om de best mogelijke oplossing te bieden voor vrijdragende en lange rijwegen. Deze kabelrups kan eenvoudig en snel met de hand worden geopend en gesloten – d.w.z. 100% gereedschapsloos, dus 40% sneller vullen in vergelijking met het E4.1-systeem. Bovendien betekent 10% minder gewicht bij hoge stabiliteit 10% minder energieverbruik bij de productie.

Typische industrieën en toepassingen: werktuigmachines, kraansystemen, automatiseringssystemen en algemene machinebouw.

E4.1

Met de E4.1 kabelrups kunt u de levensduur van uw toepassing verder verlengen en daarmee de kosten verlagen. De E4.1 heeft een ondersneden ontwerp voor ideale zijdelingse stabiliteit, hoge duw-/trekkracht op lange reizen en lange vrijdragende lengte, en een geluiddempende rem.

Typische industrieën en toepassingen: Kranen, binnenkranen, composteringsinstallaties, afvalwaterzuiveringsinstallaties, gereedschapsmachines, algemene machinebouw, transporttechniek, koeling, bouwmachines, houtverwerking en robotica evenals handling.

Wanneer gebruik ik welke kabelrups?

 • Heeft u een toepassing met beperkte ruimte, de binnenhoogte tussen 10,1 en 14,4 mm en het vulgewicht tussen 0,7 en 1,25 kg/m, dan is het E2.1 microsysteem de juiste keuze.
 • Voor meer binnenruimte met binnenhoogtes 26, 38 en 48 mm en middelzware belasting van 5 tot 14 kg/m adviseren wij systeem E2.1.
 • Als u een kabelrups nodig heeft ter bescherming tegen spanen, raden wij het R2.1-systeem aan.
 • Als u de kabelrupsen volledig zonder gereedschap wilt openen en sluiten en 40% montagetijd wilt besparen, dan is het E4Q-systeem de juiste kabelrups voor u.
 • Met het E4.1-systeem realiseert u toepassingen met binnenhoogtes tussen 21 en 350 mm en een vulgewicht tussen 4 en 600 mm.
 • Met het systeem E4.1L krijgt u de beste mix van sterkte en lichtgewicht specificatie met binnenhoogtes tussen 31 en 64 mm en een vulgewicht tussen 7 en 40 kg/m

Leave a Reply