Skip to main content
Hoewel robotica en automatisering veel voordelen hebben voor werknemers, productieprocessen en klanten, worden ze nog steeds kritisch bekeken, vooral door KMO's. Inbreken in automatisering, vooral voor wie weinig affiniteit heeft met IT, gaat vaak gepaard met hoge investeringen en grote inspanningen. Maar robotfabrikanten richten zich steeds meer op kosteneffectieve alternatieven die zo gebruiksvriendelijk en eenvoudig mogelijk te programmeren zijn. Dit is ideaal voor KMO's die willen automatiseren maar geen bijzonder ervaren specialisten hebben.

De juiste automatiseringsoplossing biedt bovendien grote voordelen: lagere productiekosten, kortere doorlooptijden, meer efficiëntie en concurrentievermogen, en nog veel meer.
Dit artikel schetst zes voordelen waarvan de KMO kan profiteren als het automatiseert en hoe u die kunt bereiken met de juiste kinematica.

1.Ontlast de werknemers en maak capaciteit vrij

Wie wil er de hele dag etiketten op dozen plakken? Het gebruik van robots voor routinematige, repetitieve taken kan bedrijven tijd en geld besparen. Werknemers kunnen binnen uw bedrijf meer uitdagende en complexe taken toegewezen krijgen.

2.Productiviteit verhogen en kosten verlagen

Robots kunnen de hele dag werken, elke dag, zonder pauzes. Ze hebben geen verlichting, verwarming of direct toezicht nodig, zodat ze de energiekosten sterk verlagen. Uw productieproces wordt niet alleen efficiënter en productiever, maar ook meetbaar, wat een betrouwbare planning mogelijk maakt.

3.Meer efficiëntie met minder kosten en moeite

Automatisering vermindert of elimineert de tijd, moeite en kosten die nodig zijn om taken handmatig uit te voeren. Het elimineert ook fouten, stroomlijnt processen met betrekking tot materiaalgebruik en vermindert afval.

4.Consistente productkwaliteit

Robots bereiken een consistente, planbare productkwaliteit. Individuele processen worden consequent uitgevoerd, precies zoals ze zijn geprogrammeerd. De robot voert altijd dezelfde bewegingen uit totdat u hem uitschakelt. Fouten en productie-uitval worden geminimaliseerd.

5.Gevaarlijke taken uitvoeren

Robots kunnen gevaarlijke taken of taken in gevaarlijke omgevingen uitvoeren. Onder water, bij reddingsoperaties, na chemische ongelukken of in extreem hete omgevingen worden geavanceerde robottechnologieën voortdurend verfijnd zodat zij in de toekomst zoveel mogelijk gevaarlijke taken op zich kunnen nemen.

6.Snelle ROI

De juiste automatiseringsoplossing is een investering die zichzelf snel terugbetaalt en een bedrijf duidelijke voordelen biedt. In de regel helpen robots u om uw productiedoelen in minder tijd te bereiken en meer te doen met minder middelen. Het is belangrijk om contact op te nemen met robotfabrikanten die automatiseringsoplossingen zo meetbaar mogelijk maken, u professioneel advies geven bij het selecteren van de juiste kinematica en de kosten volledig transparant maken.

Low Cost Automation oplossingen

igus® biedt kosteneffectieve automatiseringsoplossingen die over het algemeen binnen ieders prijsklasse vallen.

Accessoires zoals stappenmotoren, inductieve sensoren en motorflenzen zijn beschikbaar voor alle kosteneffectieve automatiseringsoplossingen.

De modulaire robolink®-robotarmen bieden dezelfde technische voordelen als lineaire robots en deltarobots. Voor robolink® zijn talloze componentencombinaties beschikbaar, zodat u een oplossing op maat kunt ontwerpen die voldoet aan de eisen van uw bedrijf.

De onderhoudsvrije drylin® lineaire robots en deltarobots zijn uitgerust met zelfsmerende, hoogwaardige polymeercomponenten en kosten ongeveer 40% minder dan conventionele robots.

Leave a Reply