Tegenwoordig draait alles om het vermijden van verspilling. De oceanen zijn zwaar vervuild, de “Pacific garbage vortex” is ongeveer 4,5 keer zo groot als Duitsland. Met name in de voedingssector krijgt de “zero waste”-filosofie steeds meer aandacht. Wij van igus hebben ons ook tot doel gesteld dat gebouwen en productie in 2025 CO2-neutraal zijn. Het […]
Onder het motto “xiros goes green” lanceren we een kogellager dat voor 97% uit regranulaat bestaat. We roteren op een milieuvriendelijke manier, omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt, vooral in de industrie. De reden ligt voor de hand, want de industrie behoort wereldwijd tot de top 3 van vervuilers van CO2. Recycling is echter slechts een […]
Hoeveel kost het om een pint bier te maken? In de UK bijvoorbeeld hebben we enorme bierdrinkers! Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land daarom een enorm aantal brouwerijen heeft, sommige zijn klein en sommige zijn bekende merknamen, maar het brouwen van bier is een enorme markt in de UK. Het is geen […]
Het nieuwe iglidur A181 sferische kogelmateriaal verdrievoudigt de slijtvastheid van het igubal FC verbindingssysteem Om machines en systemen in de voedingsindustrie nog veiliger te maken, lanceert igus een nieuwe standaard met de iglidur A181 hoogwaardige kunststof als sferisch kogelmateriaal voor het igubal Food Contact (FC) verbindingssysteem. De sferische kogel heeft drie keer de slijtvastheid van […]
Wat is de “virtueuze cirkel”? Volgens Merriam-Webster is de definitie van “virtueuze cirkel”: “een keten van gebeurtenissen waarin de ene wenselijke gebeurtenis leidt tot een andere die de eerste gebeurtenis verder bevordert, enzovoort, resulterend in een continu proces van verbetering”. Dit is zichtbaar in het dagelijks leven. Elke dag zijn er evenementen die kunnen worden […]