Skip to main content
Het correct installeren van kabels in een kabelrups lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige taak. Jammer genoeg kan het soms een uitdaging zijn. Overwegingen zoals de juiste minimale buigradius, scheiding aan de binnenkant, montagebeugels en zelfs de keuze van de kabel moeten worden gemaakt om schade of breuk van de kabel te voorkomen. Daarom biedt igus® voorgevormde e-chain® kabelrupsen - uit voorraad geassembleerde kabels en rupsen die als één pakket worden verzonden. Lees verder voor meer informatie over voorgevulde kabelrupsen en de voordelen die ze bieden ten opzichte van afzonderlijke kabels en kabelrupsen.

Bespaar tijd en geld

De duidelijkste voordelen van voorgevulde kabelrupsen zijn de kost- en tijdbesparingen. In plaats van afzonderlijk alle benodigde kabels te moeten zoeken en bestellen, samen met een rups en eventuele extra accessoires, kun je één oplossing in één keer bestellen. Je kunt direct samenwerken met de interne medewerkers van igus om het ideale product voor jouw toepassing te bepalen, compleet met de juiste installatie. Wanneer je de gevulde e-chain ontvangt, hoef je alleen nog maar connectoren aan de kabels toe te voegen en het complete systeem te installeren.

Het beste van alles is dat er geen extra aanpassingen worden gedaan aan de producten die worden gebruikt in de voorgevulde kabelrups. Alles komt direct uit voorraad, waardoor de prijs van het complete systeem zo betaalbaar mogelijk blijft.

Deskundige hulp

Zoals al eerder gezegd, zorgt het team van experts bij igus voor de installatie van alle flexibele kabels in de e-chain zelf. Ons team bestaat uit vertegenwoordigers van de klantenservice, verkopers, onze eigen ingenieurs en het assemblageteam. Dit zorgt ervoor dat alle installaties op de juiste manier worden uitgevoerd en dat vroegtijdige kabelslijtage en schade volledig worden voorkomen. De klant hoeft niets aan te passen of te configureren, zodat het systeem zo snel mogelijk en zonder tegenslagen in gebruik kan worden genomen.

igus experts zijn niet alleen beschikbaar voor de installatie, maar ook voor verschillende aspecten van het bestelproces. Ze kunnen nauwkeurige, actuele prijsoffertes geven voor het voltooide systeem, maar ook klanten helpen met het ontwerp zelf en technische tekeningen leveren van het voltooide ontwerp ter beoordeling door de klant.

Het beste van alles is dat ons team van experts je virtueel of persoonlijk kan bezoeken om je project te bekijken en ervoor te zorgen dat alles wat wordt samengesteld, van de ketting en de kabel tot de scheiding aan de binnenkant en de montagebeugels, de juiste keuze is en past bij de toepassing. Dit betekent dat eventuele problemen in de ontwerpfase – zoals afwijkingen van de buigradius van de kabel, onjuiste scheiding aan de binnenkant of montagebeugels die niet geschikt zijn voor een bepaalde toepassing – vanaf het begin worden vermeden.

Producten uit voorraad

Hoewel specifieke configuraties kunnen variëren tussen verschillende bestellingen, zijn alle kabels en kabelrups die worden gebruikt in de vooraf samengestelde e-chain ongewijzigde, uit voorraad leverbare producten. Dit helpt niet alleen de kosten laag te houden door unieke aanpassingen te vermijden, maar zorgt er ook voor dat systemen in slechts 10 werkdagen kunnen worden verzonden, waarbij ook verzendopties beschikbaar zijn.
Door alle afzonderlijke producten ongewijzigd te houden, verkort je niet alleen de verzendtijd en -kosten, maar kun je hetzelfde systeem ook heel eenvoudig nabestellen.

Of je nu nieuwe machines uitrust met hetzelfde systeem of een ouder systeem vervangt dat aan het einde van zijn levensduur is, je kunt gewoon bijbestellen met het aangepaste onderdeelnummer dat voor het oorspronkelijke systeem is gemaakt. Doordat je eenvoudig exact dezelfde vooringevulde rups met dezelfde configuraties en hetzelfde ontwerp kunt nabestellen, kun je het systeem “instellen en vergeten”.

Oplossingen op maat

Het lijkt misschien alsof de keuzemogelijkheden beperkt zijn als het gaat om op maat gemaakte voorgevormdekabelrupssystemen omdat alle onderdelen direct uit voorraad komen, maar systemen kunnen nog steeds vrij eenvoudig worden aangepast aan specifieke toepassingen.

Er zijn verschillende online configurators beschikbaar om te helpen bij het ontwerpen van je systeem. Je kunt eenvoudig lineaire kabelrupsen, meerassige gerobotiseerde kabelrupsen en zelfs specifieke interieurscheidingen voor elk type rups configureren.

In combinatie met de hulp van het igus team van experts is het creëren van een unieke oplossing voor specifieke toepassingseisen een eenvoudig, pijnloos proces.

Als je al enkele van je eigen kabels hebt die je in je voorgevormde e-chain wilt opnemen, is dat ook geen probleem. De rups kan worden voorzien van trekkoorden waarmee je een uiteinde van je eigen rups kunt vastmaken en door de hele rups kunt trekken zonder dat je de scheiding aan de binnenkant hoeft aan te passen.

Omdat elke individuele schakel zijn eigen interne scheiding heeft – en een enkele kabelrups uit mogelijk honderden schakels bestaat – zijn trekkoorden essentieel als er niet-igus kabels worden gebruikt.

Conclusie

Het selecteren van de juiste kabels en kabelrupsen kan op zichzelf al ontmoedigend zijn, om nog maar te zwijgen over de installatie.

Maar voorgevulde kabelrupsen van igus maken het proces uiterst eenvoudig en ongecompliceerd, waarbij experts helpen met het grootste deel van de configuratie- en assemblageprocessen. Dus bespaar jezelf het gedoe door te kiezen voor voorgevulde e-chain.

Leave a Reply