Kunt u veranderen van fabrikant van aandrijfkabels? - igus Blog Belgien

Kunt u veranderen van fabrikant van aandrijfkabels?

Kate Meerschaut | 15 February 2022

Het is verbazingwekkend hoeveel fictieve verhalen we horen over de opties van fabrikanten van aandrijfkabels. Er zijn wat geruchten over aandrijfkabels die gemakkelijk kunnen worden verklaard of vernietigd.

Eén van de grootste geruchten die we van onze klanten horen, is: “We MOETEN de originele aandrijfkabels van de aandrijf fabrikant gebruiken”. Dit is niet waar. Als je erover nadenkt, is het een slimme list van de fabrikant om ervoor te zorgen dat je trouw blijft aan hen….

Hier zijn een paar voorbeelden waarin wordt uitgelegd of u kunt veranderen van fabrikant van aandrijfkabels.


De garantieclaim:

“We moeten de aandrijfkabels van de fabrikant gebruiken, anders vervalt elke garantieclaim voor het aandrijfsysteem.”

De handleidingen of CE-conformiteit met betrekking tot dit onderwerp gaan over FU’s, smoorkleppen, filters, enz. Kabels worden niet in aanmerking genomen. Volgens componentenlijsten vallen deze niet onder de “klassieke componenten”. Dit betekent dat de garantie claims van de fabrikant los van de koppelkabel lopen. De elektrische specificaties staan ​​vast. Deze voldoen echter aan chainflex® kabels.

Risicomanagement

“We moeten de drivekabels van de fabrikant gebruiken voor risicobeheer, waardoor het aantal onbekende (kabel)producten wordt geminimaliseerd. We weten dat de onderdelen van de fabrikant zullen werken.”

Bij deze risicoanalyse wordt rekening gehouden met cyclustijden van relais, kleppen, etc. Veiligheidsrelevante onderhoudsmaatregelen en vervangingen van componenten worden berekend op basis van statistische waarden. Helaas zijn cyclusnummers van dynamische elektrische kabels niet meegenomen in deze beoordeling. Dit betekent dat de risicoanalyse geen rekening houdt met kabels. Met de igus® chainflex® kabels zijn wij de enige kabelfabrikant die gedetailleerde informatie geeft over de levensduur EN een garantie geeft.

Kabelselectie door de fabrikant van de aandrijfkabel

“Vaak is er slechts één dynamische en één vast type kabel verkrijgbaar bij de fabrikant van de aandrijving.”

Fabrikanten van aandrijvingen hebben doorgaans geen breed assortiment kabels voor dynamische toepassingen. De focus en kerncompetentie ligt NIET bij kabels. Dit komt omdat de grote aandrijffabrikanten hun competentie en expertise in de motoren en FU’s hebben. Met deze kleine selectie is het onmogelijk om alle zeer dynamische toepassingen te ondersteunen, evenals die met uitdagende omgevingscondities. In dergelijke situaties zouden speciale kabels moeten worden gespecificeerd die zijn ontworpen voor beweging.

Dit is waar igus® een groot meerwaarde biedt! Als kabelspecialist kan igus® ervoor zorgen dat de juiste kabels worden gespecificeerd en ontworpen. Niet alleen voor de prestaties, maar ook voor de veiligheid.

Conclusie

Laten we duidelijk zijn, de stelling over het vervallen van de garantie belofte klopt niet en kabels zijn vaak niet opgenomen in de normen. In veel toepassingen zit er echter geen andere oplossing op dan het gebruik van speciale kabels. De eisen zijn vaak erg hoog en kunnen niet worden voldaan met standaard kabels. Hier komen de voordelen die chainflex® biedt in de kijker:

  • Als geassembleerde kabels, verkrijgbaar met originele connectoren van de drive-fabrikanten
  • Geen minimale bestelhoeveelheden
  • Geen snijkosten
  • Wij geven 100% garantie op onze kabels aan de drive fabrikant
  • Meer goedkeuringen waardoor productvariatie en voorraadwaarden worden geminimaliseerd.
  • Berekenbare levensduur in de planningsfase dankzij talrijke online tools
  • Voor elke toepassing een passend alternatief dankzij tot wel 7 verschillende producttypes

Het komt erop neer dat u als klant de touwtjes in handen heeft. U moet doen wat het beste is voor uw toepassing en machine om ervoor te zorgen dat u de beste prestaties krijgt. Hierbij worden niet altijd onderdelen van de fabrikant gebruikt; voel u daarom niet verplicht dit te doen. igus® kan helpen.

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.




Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now