3 eenvoudige manieren om het probleem met de verouderde onderdelen op te lossen - igus Blog Belgien

3 eenvoudige manieren om het probleem met de verouderde onderdelen op te lossen

Kate Meerschaut | 28 March 2022

Verouderde onderdelen; is het niet ongelooflijk frustrerend als een onderdeel in uw machine of toepassing stuk gaat en u erachter komt dat de OEM de productie ervan heeft stopgezet? Dit kan u duur komen te staan wanneer een afzonderlijk onderdeel niet langer beschikbaar is, waardoor de machine mogelijks onbruikbaar wordt.

Maar wat betekenen de termen ‘verouderd en veroudering’ eigenlijk?

Verouderd of veroudering

“Veroudering” is de staat van zijn die optreedt wanneer een object, dienst of praktijk niet langer wordt onderhouden, vereist is of gedegradeerd is; ook al verkeert het misschien nog in goede staat”.

“Verouderd” verwijst naar iets dat al in onbruik is, of weggegooid of verouderd is. Typisch wordt veroudering voorafgegaan door een geleidelijke afname van populariteit. – Beide citaten zijn overgenomen van Wikipedia, maar geven een duidelijk inzicht in de definities en verschillen van de twee termen.

Er zijn nadelen en voordelen van verouderde onderdelen. Nadeel, zoals eerder vermeld, kan kosten betekenen als u geen vervanging kunt vinden. Wel een voordeel, je hebt de potentie en vrijheid om een ​​verbeterd onderdeel te ontwerpen!

Gelukkig is de technologie zo ver gevorderd dat verouderde onderdelen tot het verleden behoren.

igus® heeft vele methoden om dit probleem op te lossen: van 3D-printen van onderdelen tot machinale bewerking van voorraadmaterialen.

Hierbij 3 manieren om het probleem met de verouderde onderdelen op te lossen…

  1. 3D printen
  2. Machine uit voorraad materialen
  3. Volledig herontwerp van onderdeel

3D print

3D-printen is ideaal voor verouderde onderdelen. Het is kosteneffectief zonder instelkosten, het biedt flexibiliteit als u het componentontwerp wilt aanpassen en het is snel te produceren.

Met igus® 3D-printopties met FDM-filament of SLS (selectieve lasersintering), heeft u het extra voordeel dat u een igus®-materiaal gebruikt dat niet alleen slijtvast is, maar ook de hoogwaardige tribologische eigenschappen heeft die alle igus®-materialen hebben. Met het 3D tekensysteem kunt u een CAD-bestand in de configurator droppen, op basis van de getoonde parameters het beste materiaal selecteren en bestellen. Het is echt zo simpel.

Machine uit voorraad materialen

Ook met deze optie kunnen wij u helpen. We kunnen u helpen een fysiek onderdeel te nemen, het te modelleren en een prijsofferte te bezorgen. Met een grote verscheidenheid aan igus®-materialen om uit te kiezen, biedt het flexibiliteit bij het ontwerp terwijl het toch technische materiaaleigenschappen biedt. Zonder minimale bestelhoeveelheid is deze methode voor het vervaardigen van verouderde onderdelen perfect als u iets speciaals nodig heeft om te ontwerpen. We hebben mogelijkheden voor bewerking met behulp van CNC-frezen, draaien, frezen en zelfs lasersnijden, welke methode ook de beste en meest kosteneffectieve is.

Een voorbeeld van dit proces:

Niet zo lang geleden hadden we een nieuwe klant die een probleem moest oplossen. Hij had een freesmachine met verouderde stalen lagers die vanwege de ouderdom van de machine niet meer te verkrijgen waren. De klant had de maten en het versleten stuk. Na wat lange discussies besloten we de onderdelen te produceren in iglidur® J materiaal. We hadden een zeer vergelijkbare applicatie waar we een paar jaar geleden aan hadden gewerkt, dus we hadden een idee van wat we moesten doen. Gelukkig kunnen we dankzij ingenieurs in heel het land onze expertise onderweg delen!

De discussie was gekoppeld aan de online expertsystemen van igus® om slijtagegegevens van de onderdelen te verstrekken om een ​​voorspelbare levensduur te geven. Als de toepassingsinformatie beschikbaar is voor de belastingen, snelheden, asmateriaal, asmaat en behuizingsmaterialen, samen met de afmetingen, dan zijn de online calculators op onze website een geweldig hulpmiddel bij het plannen van uw onderdelen.

Het onderdeel werd vervolgens getekend in het iglidur® J-materiaal en er werden monsters opgestuurd voor toepassingstests.

Het testen verliep goed en het probleem werd opgelost met behulp van technische polymeren van igus®. We hebben materialen voor alle industrieën en we zullen ernaar streven om het beste materiaal voor uw toepassing te leveren op basis van gegevens die we in ons systeem hebben en van onze testresultaten.

Volledig herontwerp van onderdeel

Soms is het verouderde onderdeel zo versleten dat het onherkenbaar is! Dit kan het opnieuw maken en vervaardigen van het onderdeel lastig maken, maar met de expertise van de igus®-ingenieurs in alles wat plastic is, kunnen we u begeleiden bij het opnieuw maken van het onderdeel. Niet alleen dat, we bieden voorbeelden aan om te testen en kunnen het ontwerp gaandeweg aanpassen.

We werken momenteel aan een nieuw systeem voor de website waarmee klanten hun deel kunnen toevoegen en niet alleen het beste materiaal voor de toepassing kunnen selecteren, maar ook de prijs en doorlooptijd!

Dit zal een geweldig hulpmiddel zijn voor klanten om te gebruiken, samen met eventueel hulp van de igus®-experts, dus houd deze ruimte in de gaten!

Verouderde onderdelen zijn vervelend, maar betekenen niet langer het einde van de levensduur van een machine, dus praat met ons, we kunnen u helpen!

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.




Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now