Kwaliteitsproducten die continu in gebruik zijn – igus readycable met industriële plug-in connectoren van HARTING Supply Storage and Retrieval Units - igus Blog Belgien

Kwaliteitsproducten die continu in gebruik zijn – igus readycable met industriële plug-in connectoren van HARTING Supply Storage and Retrieval Units

Kate Meerschaut | 6 May 2021

In tropische omstandigheden of zelfs in diepvriezers – een hoge beschikbaarheid van de opslag- en ophaaleenheden is onmisbaar met een verwerkingscapaciteit tot 30 dubbele cycli per uur. Samen met plug-in connectoren van Harting zorgen geconfectioneerde energievoorzieningssystemen van igus voor permanente beschikbaarheid voor verticale bewegingen in modulaire opslag- en logistieke systemen.

Deze storage and retrieval units, of kortweg SRU’s, zijn de ideale oplossing voor volledig geautomatiseerde palletopslag. Bijvoorbeeld de “Exyz” van SSI Schäfer. De naam spreekt voor zich. De “E” staat voor efficiëntie, energieverbruik en prestatie, en op alle drie de assen X, Y en Z waarop de SRU werkt: verplaatsingen in de lengterichting, heffen en opslag- en ophaalbewegingen. Het overtuigt door zijn maximale flexibiliteit: de opslag- en ophaaleenheid kan worden gebruikt als een enkele master of tweemastereenheid met een of twee ophanginrichtingen voor een enkele, dubbele of meervoudige diepte opslag en terughalen.

Geconfectioneerde energievoorzieningssystemen besparen installatiewerk en kosten

De configuratie is gebaseerd op het modulaire principe. De componenten worden batchgewijs gefabriceerd, in de fabriek geconfectioneerd, getest en verzonden en vervolgens binnen zeer korte tijd wereldwijd in gebruik genomen. Hier past de igus readycable die voor de betreffende toepassing is geconfigureerd, perfect in het systeem. Deze term verwijst naar volledig geconfectioneerde kabels, die zijn uitgerust met de juiste industriële plug-in connectoren volgens de individuele vereisten van de respectievelijke klanttoepassing. Op deze manier zijn gebruikers gegarandeerd van kant-en-klare oplossingen voor veilige energievoorziening.

Voordien gebeurde het tuigen alleen, maar sinds 2012 gebruiken we om economische redenen alleen tuigensystemen, die alleen op de betreffende bouwplaats hoeven te worden geïnstalleerd. Alle igus readycable units zijn industrieel uitgerust met machines die, begrijpelijkerwijs, niet kunnen worden geleverd door eigen montage.

SRU voor de diepvriessector – Veiligheid met Harting-connectoren

Opslag- en ophaaleenheden moeten betrouwbaar werken in de diepvriezer bij temperaturen tot -30 ° C. Daarom is het essentieel dat alle componenten, van staalconstructies tot de kabelrups en hun kabels, dienovereenkomstig zijn ontworpen en goedgekeurd. Om een ​​hoge beschikbaarheid van de systeemcomponenten te garanderen en de onderhouds- en reparatiekosten tot een minimum te beperken, besteedt igus bijzondere aandacht aan de insteekconnectoren, die ook bij zeer lage vriestemperaturen betrouwbaar vermogen en signaaloverdracht garanderen.

Op het gebied van vriestemperaturen worden Harting plug-in Han-connectoren gebruikt, die door igus met crimpmachines worden geconfectioneerd. Deze industriële plug-in connectoren zijn onder andere ontworpen om verschillende transmissiemedia in één plug-in connector te combineren. Uitgebreide accessoires voldoen aan de verschillende klantwensen. Daarnaast zorgen beugelklemmen, op onder andere de insteekconnector, ervoor dat demontage of montage, die soms op grote hoogte aan de mast wordt uitgevoerd, door de kou eenvoudig met handschoenen kan worden uitgevoerd.

Probeer het zelf even uit en vraag uw gratis HARTING-sampleset hieronder aan!

GRATIS SAMPLE

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.




Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now