Waarom bieden wij garantie en UL-certificering voor chainflex® kabels? - igus Blog Belgien

Waarom bieden wij garantie en UL-certificering voor chainflex® kabels?

Kate Meerschaut | 28 January 2022

Wij bieden een garantie en UL-certificering voor chainflex® kabels

Het is wel bekend dat igus® kunststof kabelrupsen vervaardigt. Een iets minder bekend feit is dat igus® ook kabels maakt om in kabelrupsen te gaan. Dit is ontwikkeld als een noodzaak. We hadden de kabelrupsen ontwikkeld om beter te presteren dan alle andere kettingen, maar de verschillende gebruikte kabels faalden. Deze storingen resulteerden in schade zoals kurkentrekkers, gebroken buitenmantels en kernen. De hoofdoorzaak werd vastgesteld; de kabels konden de vereiste bewegingen eenvoudigweg niet lang genoeg aan.

Deze kabelstoringen veroorzaakten vaak uitval van machines en systemen, met als gevolg dat klanten ook afhaakten van de kabelrups.

Dit stelde de igus®-ontwikkelaars voor een nieuwe uitdaging: duurzame kabels maken voor onze kabelrupsen.

Het vergde veel ontwikkeling, experimenten en testen. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de eigenschappen die voor deze kabels van belang waren om een ​​lange levensduur te garanderen. De eerste chainflex®-kabel, de CF1, werd in 1988 geïntroduceerd en jaar na jaar groeide de igus®-kabelproductportfolio. Niet alleen het assortiment is gegroeid, maar ook onze expertise bij igus® is gegroeid. We verzamelden feedback van klanten en begonnen meer en meer inzicht te krijgen in wat onze klanten verwachtten van hun kabels.

Testen, testen en nog eens testen

Testen staat, zoals altijd, centraal bij alle igus® producten. Testen bij de geboorte van een nieuw product zijn essentieel, maar daar houden we niet mee op. We testen continu om ervoor te zorgen dat onze producten zo goed mogelijk zijn. Onze chainflex®-kabels zijn de vaten die machines in beweging houden en toch zijn ze geclassificeerd als C-onderdelen. Vaak worden ze onbelangrijk geacht, totdat de machines stoppen en dan worden ze heel belangrijk – en tegen die tijd kan het te laat zijn.

Dus, welke tests doen we bij igus®?

Alle kabels ondergaan elektrische tests om hun veiligheid te garanderen, dit is standaard. Ze worden ook onderworpen aan tests om het niveau van mechanische belasting te bepalen – maar er zijn geen standaardtests voor kabelrupskabels, dus doen we die van ons. We onderzoeken real-life toepassingen waarin de kabel later gebruikt gaat worden en gebruiken deze voorbeelden voor tests. Onze tests zorgen ervoor dat de kabels bestand zijn tegen een bepaald aantal slagen met een gedefinieerde straal. Zo doorstaat het de igus® test!

Ook kijken we naar treksterkte, verschillende krachten en verschillende terugkerende belastingen. In het testlaboratorium hebben we verschillende kettingen geïnstalleerd voor verschillende bewegingen (lange reizen, korte reizen, enz.). De chainflex® kabelbewegingen stellen ons in staat zaken als slijtage en spanningen te meten. Deze tests stellen ons in staat om een ​​constante hoge kwaliteit van de kabel te behouden en stellen ons zelfs in staat om onze klanten een garantie te bieden.

Bovenop onze 36 maanden garantie bieden we een online tool voor het berekenen van de levensduur. De klant kan applicatieparameters invoeren en de verwachte levensduur wordt weergegeven. Dit werkt zelfs als de buigradius kleiner is dan het minimum of als een aanzienlijk grotere buigradius wordt gebruikt voor een bepaalde kabel. De verwachte levensduur van alternatieve kabels is weergegeven, zodat gemakkelijk te zien is of een andere kabel geschikter is.

Deze garantie staat voor de kwaliteit van de chainflex®-kabels en de investeringen en tijd die erin werd gestoken om ze te testen. De gegarandeerde levensduur is gebaseerd op de vele kabeltesten die gedurende meer dan 25 jaar zijn verzameld. Bovendien zijn deze gecontroleerd en bevestigd en geverifieerd door Underwriters Laboratories (UL), een wereldwijd gerenommeerd onafhankelijk extern bedrijf, en kunnen we nu ook geverifieerde UL-certificering bieden met onze chainflex®-kabels.

Waarom bieden we een geverifieerde UL-certificering aan?

Hierbij enkele feiten over UL-certificering:

  • UL is een onafhankelijk wetenschaps- en technologiebedrijf dat industriebrede veiligheidsnormen voor mechanische, elektrische en chemische producten vaststelt en handhaaft.
  • UL voert regelmatig producttesten uit in overeenstemming met de geldende normen. Dit wordt gevolgd door verdere audits om de naleving en productconsistentie te controleren.
  • Met het UL Verified-merk kunnen consumenten de juistheid van marketing- en promotionele claims voor een product, proces, systeem of faciliteit verifiëren.

18 maanden geleden begon UL met het beoordelen van de chainflex®-kabels en hun audits bevestigden onze eigen mening over de kabels – van hoge kwaliteit, betrouwbaar en voorspelbaar. Dit is erkend door de UL-certificering en we hebben nu ons eigen UL-logo. Het UL-keurmerk met het nummer B129699 is een individuele herkenningsfunctie. Hiermee kan de klant online meer informatie opzoeken over specifieke chainflex®-producten die door UL zijn geverifieerd.

We hebben vertrouwen in onze chainflex®-kabels, een onafhankelijke instantie heeft vertrouwen in onze chainflex®-producten. We dagen u dan ook uit ze zelf eens te proberen. We zijn ervan overtuigd ook uw vertrouwen te winnen!

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.




Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now