Ontdek waarom 3D-geprinte tandwielen de toekomst zijn! - igus Blog Belgien

Ontdek waarom 3D-geprinte tandwielen de toekomst zijn!

Kate Meerschaut | 22 October 2020

Als u aan versnellingen denkt, wat is dan uw eerste gedachte?
Ik ben ervan overtuigd dat u niet meteen denkt aan 3D te printen!
Deze blog is dus bedoeld om je gedachten en de misvattingen rond 3D-geprinte tandwielen uit te dagen en je inzicht te geven in waarom steeds meer mensen hun eigen tandwielen 3D-printen of ons ertoe aanzetten het voor hen te doen…

Terug naar het begin

Laten we beginnen met wat basisprincipes, wat zijn de soorten tandwielen die igus® vaak 3D-afdrukken?

Tandwielen

Deze tandwielen zijn algemeen bekend als tandwielen of rechte tandwielen. Ze zijn de eenvoudigste van de tandwielfamilie en bestaan ​​uit een cilindrische boring door het midden met tanden die evenwijdig aan de wielas uitsteken. Het belangrijkste 3D-geprinte materiaal dat igus® gebruikt om deze te produceren, is iglidur® I3. Het I3-materiaal is een zeer slijtvast materiaal met uitstekende stabiliteit en mechanische eigenschappen. Het materiaal heeft een slijtvastheid tot 30 keer hoger dan conventionele 3D-printmaterialen, waardoor het het perfecte materiaal is voor tandwielen.

Worm gears

Worm gears zijn een montageopstelling bestaande uit een wormschroef en een wormwiel. Door gebruik te maken van deze samenstelling kan het toerental door de gebruiker worden bepaald en daardoor een hoger koppel.
Met dit type uitrusting beveelt igus® iglidur® I6 aan. Dit witte materiaal is extreem sterk en slijtvast. Het is ook FDA-conform en kan dus worden gebruikt in voedseltoepassingen! Dit materiaal is ontworpen om te worden gebruikt voor de tandwielindustrie, en met de 3D-printmethode in plaats van traditioneel frezen kent de ontwerpflexibiliteit minder beperkingen.

Kegeltandwielen

De kegeltandwielen hebben weer een partnership, met een ander kegelwiel! Deze conisch gevormde tandwielen werken in harmonie met elkaar en grijpen de tandwielen in elkaar als een decoupeerzaag. Meestal zijn deze tandwielen gemonteerd op assen die 90 graden uit elkaar staan. Het materiaal dat voor deze tandwielen wordt aanbevolen, zou opnieuw iglidur® I3 zijn voor dezelfde technische aspecten die nodig zijn voor de rechte tandwielen.

Rack and gear

Technisch gezien geen versnelling, maar iets waar vaak naar gevraagd wordt, is een rek dat hand in hand gaat met traditionele versnellingen. Dit kan een alternatief zijn voor riemaandrijving, waarbij rotatiebeweging in lineaire beweging verandert.

Om het leven van de klant nog gemakkelijker te maken, is er niet alleen een calculator voor de levensduur van de versnellingen, maar ook een CAD-configurator voor de versnelling, helemaal gratis!

Hierdoor kunnen klanten hun uitrusting configureren, een idee krijgen van de levensduur en deze snel en efficiënt bestellen zonder gereedschap, geen opstartkosten, geen lange doorlooptijden en het beste van alles, geen minimale bestelhoeveelheid. Dus, wat weerhoudt u ervan om de igus®
3D-geprinte uitrusting te proberen … ??

Of, schrijf u meteen in voor de workshop die we hierrond organiseren op 28/10/2020!
U kan zich hiervoor inschrijven via onderstaande link.

Inschrijven workshop

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.
Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now