Kogellagers in slangenpompen: igus® overtuigt

Kate Meerschaut | 14 January 2021

Slangpompen, ook wel slangknijppompen of peristaltische pompen genoemd, worden veel gebruikt in de medische diagnostiek en de voedingsmiddelenindustrie. Er worden verschillende soorten vloeibare stoffen getransporteerd, zoals reagentia of bloed in de dialysemachine. In de voedingsindustrie worden media zoals marinades, jam of een grote verscheidenheid aan eetbare oliën vervoerd. Peristaltische pompen zijn zogenaamde verdringerpompen die door middel van een mechanische vervorming van de slang het te transporteren medium “doorpersen”. De eisen aan het slangmateriaal en de kogellagers bij slangenpompen zijn hoog, want het beschermen van de slang heeft de hoogste prioriteit. Extra “materiaalspanning” leidt tot snellere slijtage van de slangen en machinestoringen.

De algemene eisen aan de lager componenten die in de medische en levensmiddelentechniek worden gebruikt, zijn extreem hoog en er gelden hoge kwaliteitsnormen. Bij medische diagnostiek, zoals bijvoorbeeld dialyse, zijn componenten die 100% vrij zijn van smeervetten of oliën belangrijk om de toepassing steriel en schoon te houden. In de voedingsindustrie speelt FDA-conformiteit van de componenten ook een belangrijke rol.

xiros kogellagers gemaakt van hoogwaardige kunststoffen zijn de juiste keuze. Ze zijn niet alleen 100% smeermiddelvrij, FDA-conform en onderhoudsarm, ze zijn ook buitengewoon gemakkelijk te gebruiken.

We hebben je nog niet overtuigd?

Bestel gratis en vrijblijvend onze sample doos voor kunststof kogellagers!

IK BESTEL

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.
Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now