Hoe de igus Robot Control aansluiten op uw PC - igus Blog Belgien

Hoe de igus Robot Control aansluiten op uw PC

Kate Meerschaut | 10 December 2020

Bij aanschaf van verschillende robotkinematica is igus Robot Control optioneel verkrijgbaar als schakelkastversie of DIN-railversie en biedt de gebruiker een gemakkelijke instap in de automatisering. De verschillende robotkinematica kunnen snel en eenvoudig via een Ethernet-interface tussen het besturingssysteem en de PC worden aangesloten. In dit artikel leer je hoe je dit doet.

Om de robot met uw PC te verbinden, moet de igus® Robot Control-software eerst op uw PC worden geïnstalleerd. Het bijzondere: de software is volledig gratis online beschikbaar en is licentievrij. Nadat de software op de PC is geïnstalleerd, wordt een verbinding tussen deze twee apparaten tot stand gebracht via een Ethernet-kabel. Het besturingssysteem biedt de juiste Ethernet-poort direct naast de USB-aansluiting. Zorg ervoor dat het IP-adres van de PC is ingesteld op statisch 192.168.3.1 en subnetmasker 255.255.255.0. Start de igus® Robot Control en implementeer een snelle robotbediening door middel van onze “3 stappen, 3 minuten, control robots”.

3 stappen, 3 minuten, control robots

Stap 1: Selecteer uw gewenste robotapplicatie.

Stap 2: Verbind de fysieke robot met de software door de hardware aan te sluiten, de fouten te resetten en de motoren te activeren.

Stap 3: Pas na verwijzing naar de robot is het mogelijk om de geprogrammeerde, cartesiaanse bewegingen uit te voeren.

Hoe u een verbinding tot stand brengt tussen het robotbesturingssysteem en uw PC

Ik help u graag verder met verdere vragen.
Wim Laporte
+32 (0)474 24 01 42

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.




Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now