EPLAN en igus® – slimme kunststoffen: met “efficiënte engineering” naar intelligent onderhoud - igus Blog Belgien

EPLAN en igus® – slimme kunststoffen: met “efficiënte engineering” naar intelligent onderhoud

Kate Meerschaut | 5 December 2022

EPLAN Electric P8, een van de belangrijkste producten van EPLAN GmbH & Co. KG, wordt beschouwd als een van de industriestandaarden voor elektrisch ontwerp en biedt ondersteuning bij de projectplanning van installaties, van end-to-end planning tot productie, inbedrijfstelling, onderhoud en reparatie.

Onder het motto “efficiënte engineering” worden ook andere toepassingen voor de machine-, installatie- en behuizingsbouw ontwikkeld, zoals eBUILD, een cloudgebaseerde oplossing van EPLAN of het EPLAN Data Portal. Dit is een online platform voor het downloaden van digitale productgegevens voor de EPLAN-applicaties en dient zo als een geïntegreerd, webgebaseerd gegevensplatform voor het ter beschikking stellen van actuele apparaatgegevens voor direct gebruik bij de projectplanning met EPLAN-softwareoplossingen.

Gebruik EPLAN om de planning van intelligente onderhoudsprojecten te verminderen

De typische planningsinspanning voor een klassieke schakelkast inclusief alle besturingsmodules omvat ca. 58 uur. Op basis van verschillende onderzoeken is vastgesteld dat een tijdoptimalisatie van deze projectplanningsinspanning met meer dan 50% mogelijk is. De slimme kunststoffen van igus® beginnen precies op dit punt voor de nieuwe schakelkastmodules i.Sense & i.Cee en vereenvoudigen het dagelijkse werk met de levering van de bijbehorende EPLAN-productgegevens. Want de kerntaken van EPLAN kunnen als volgt worden samengevat:

  • Verzamel technische gegevens
  • Schakelschema’s maken
  • Maak handmatig plantschema’s
  • Voer gestandaardiseerd, op sjablonen gebaseerd werk uit
  • Automatisch complete machine- en installatiedocumentatie

Gebruikers van EPLAN-oplossingen profiteren van efficiëntieverbeteringen in het productontwikkelingsproces door gestandaardiseerde procedures, geautomatiseerde processen en consistente workflows. Hierdoor kunnen nieuwe projecten voor intelligent onderhoud veel sneller worden geïmplementeerd met i.Sense van smart plastics. Alle mechanische informatie over de slimme conditiesensoren is sowieso al te vinden in het constant groeiende igus CAD-portaal.

Waar vind ik de juiste smart plastics data voor mijn elektrisch ontwerp?

Onze EPLAN-productgegevens voor de intelligente onderhoudsmodules i.Sense en i.Cee vindt u daar waar het u het beste uitkomt:

U vindt er ook de bijbehorende macro’s. Alle EPLAN-macro’s zijn gemaakt volgens de “EPLAN Data Standard” en bieden een breed scala aan informatie, afhankelijk van wat het product nodig heeft:

  • Commerciële gegevens
  • Logische macro
  • Functie sjabloon
  • 3D grafische gegevens

Als een macro ooit niet aan uw vereisten voldoet, laat het ons dan hier weten in het opmerkingengedeelte. Of gebruik de feedbackfunctie direct in het “EPLAN Data Portal”.

Hoogwaardige EPLAN-productgegevens besparen u tijd en geld bij het ontwerp – smart plastics intelligente conditiebewakingssystemen besparen u tijd en geld bij onderhoud.

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.
Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now