Eenvoudig en snel 3D-printen met igus tribofilamenten; beschikbaar op de Ultimaker Marketplace – igus Blog Belgien

Eenvoudig en snel 3D-printen met igus tribofilamenten; beschikbaar op de Ultimaker Marketplace

Kate Meerschaut | 16 October 2021

Materialenpartnerschap maakt het printen van vetvrije en slijtvaste componenten zeer eenvoudig voor de gebruiker.

De samenwerking tussen Ultimaker en igus vergemakkelijkt het gebruik van iglidur-tribofilamenten in Ultimaker 3D-printers aanzienlijk. Geen speciale knowhow of programmeerkennis nodig om vetvrije en slijtvaste componenten te vervaardigen. Deze faciliteit is te danken aan talrijke materiaaltesten en aan de open source software “Cura”.

Bereid uw 3D-afdruk in een paar klikken voor

Gratis open source “Cura”-software van Ultimaker; een toonaangevende fabrikant van FFF / FDM 3D-printers, stelt gebruikers in staat om hun aangepaste component snel en gemakkelijk te bouwen. Het duurt slechts enkele minuten om een ​​3D-model te bouwen en het printen begint meteen, na het selecteren van de snelheid en kwaliteit.

Met vooraf geconfigureerde filamentprofielen die beschikbaar zijn op de Ultimaker Marketplace, hoeft de gebruiker geen specifieke parameters voor het afdrukmateriaal in te voeren. Met een druk op de knop geeft het systeem de best mogelijke indruk. De ontwikkeling van deze profielen is mogelijk gemaakt door uitgebreide tests van de verschillende materialen op Ultimaker-printers. Ook inclusief iglidur-tribofilamenten van igus, specialist in bewegende kunststoffen, waarmee gebruikers slijtage- en wrijvingsgeoptimaliseerde onderdelen zoals glijlagers, kleminrichtingen of complexe componenten kunnen printen.

“De samenwerking tussen Ultimaker en igus heeft het gebruik van iglidur-filamenten in Ultimaker 3D-printers getransformeerd tot een echte ‘plug & play’-oplossing”, zegt Tom Krause, hoofd Additive Manufacturing bij igus GmbH. Hiervoor was het nodig om de filamentprofielen in de Cura-software te installeren, met behulp van de CAD-gegevens wordt dit omgezet in een bruikbaar 3D-printbestand. Ervaren gebruikers kunnen de aangeboden materiaalprofielen aanpassen aan hun behoeften door verschillende parameters te wijzigen.

Met Cura-software kan de gebruiker ook zijn eigen materiaalprofielen maken.

Vetvrij bewegende kunststoffen van igus verlagen de kosten met 70% in de Surf Evolution indoor surftrainer.

Polymeren in plaats van metaal

Voor de eerste versie gebruikten de ingenieurs nog metalen lagers. Al snel bleek echter dat de onderdelenkosten te hoog waren en vooral dat het onderhoud van de vele accommodaties veel te lang op zich liet wachten. Het trainingsapparaat is aangepast en alles wat lager was, is veranderd.

De talrijke accommodaties zijn nu voorzien van iglidur glijlagers. Gewichtsaanpassing is nu verzekerd met vetvrije en onderhoudsvrije Drylin schroeven en moeren. De drylin W compacte lineaire geleidingen van de specialist in bewegende kunststoffen zorgen voor soepele voor- en achterwaartse bewegingen. Deze aanpassingen verbeterden niet alleen het onderhoud, maar verlaagden ook de kosten met 70%.
Bezoek onze website voor meer info.

De volgende video toont de verschillende soorten trainingen die beschikbaar zijn:

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.
Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now