De kabelrups: Energie, data, perslucht en hydrauliek in ÉÉN systeem én geïnstalleerd in 1 uur! – Deel 2

Kate Meerschaut | 4 March 2021

autoglide 5 met een glasvezelkabel in plaats van een buskabel!

Voorzover ik weet, is glasvezeltechnologie nog niet breed geaccepteerd in material handling en intralogistiek, zeker niet voor dynamische toepassingen zoals kabelrupsen. Conventionele bustechniek levert geen problemen op voor kabels van 50 meter of minder. Maar wat als de reis langer is dan 50 meter? De meeste gebruikers gaan instinctief over op wifi-technologie of lossen het probleem op met optische datatransmissie.

U kunt dat doen, maar dat hoeft niet.

U kunt in plaats daarvan glasvezelkabels gebruiken. igus biedt ze aan in verschillende kwaliteiten, uiteraard ontworpen voor krappe buigradii en dynamische toepassingen. Maar één obstakel blijft: hoe wordt de optische kabel aangesloten op de schakelkast, miniload of dwarsslede?

igus kan helpen. Om ervoor te zorgen dat de klant zich geen zorgen hoeft te maken over deze interface, worden bij de door ons geleverde kabels twee glasvezelkoppelingen meegeleverd. Elke koppeling heeft ingangen voor in de handel verkrijgbare RJ45 Ethernet-connectoren, zodat de buskabel die uit uw schakelkast of apparaat komt eenvoudig aan beide uiteinden kan worden aangesloten. De koppeling is klein genoeg om probleemloos in de schakelkast te passen.

Samengevat verandert er voor u niets, zelfs niet als u glasvezelkabels kiest, behalve dat u een absoluut betrouwbare, zeer snelle en toekomstbestendige datatransmissie krijgt.

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.
Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now