Compacte oplossing met igus lineaire systemen voor bekroonde designmeubels – igus Blog Belgien

Compacte oplossing met igus lineaire systemen voor bekroonde designmeubels

Kate Meerschaut | 13 July 2021

Strakke bewegingen voor de SQR multifunctionele kubus met drylin lineaire geleidingen.

Wonen, werken en koken in een zeer kleine ruimte is tegenwoordig voor velen, en over de hele wereld, het dagelijkse leven. De vraag naar praktische meubels zoals de SQR multifunctionele kubus groeit dan ook voortdurend. Deze vierkante oplossing combineert keuken, kantoor en tafel. Om de opslagruimte te maximaliseren, gebruikte de uitvinder vetvrije lineaire geleidingen met een lange levensduur in textielmachines, vorkheftrucks en bouwmachines.

De isense intelligente glijlagers bieden de gebruiker een duurzame, vetvrije oplossing die de voortgang van slijtage informeert. Deze informatie helpt bij het plannen van onderhoud en het voorkomen van machine- en installatiestoringen.

Eind 2016 woonde Daniel Pracht in een klein appartement zonder keuken. Als timmerman in opleiding ontwikkelde hij vervolgens een praktische vierkante oplossing: de SQR. Een multifunctionele kubus met uitschuifbare inductiekookplaat, waarmee je niet alleen kunt koken, maar ook kunt werken en wonen in een compacte ruimte. Een uiterst praktisch idee, dat telewerken heeft helpen up-to-date brengen. Om veel opbergruimte te creëren, ontwikkelde Daniel Pracht een lade-oplossing. Normale rolgeleiders namen te veel ruimte in beslag en waren niet compatibel met een strak ontwerp. Daniel Pracht heeft gevonden wat hij zoekt met drylin lineaire systemen van igus. “Deze gidsen hebben me vanaf het begin overtuigd, zowel door hun ontwerp als door hun stille werking. “

De multifunctionele kubus SQR combineert keuken, tafel en bureau.

Industrieel en technisch aspect van meubelen = functionaliteit en design

Functionaliteit, d.w.z. het slijtvast openen en sluiten van de laden, maar ook de kwaliteit van de rails speelde een beslissende rol bij de keuze voor het drylin WSQ lineaire systeem. “Het aluminium van de rail en het eiken van de kubus vullen elkaar goed aan, wat voor mij belangrijk was. Hetzelfde geldt voor de vierkante vorm van de gids”, legt Daniel Pracht uit. Elk van de vijf lades bevat twee van deze geleiders. Gladde films van iglidur J200 hoogwaardig polymeer maken de beweging stil. Dit polymeer bevat vaste smeermiddelen waardoor het vetvrij en onderhoudsvrij is. Een aanzienlijk voordeel door het mogelijke contact met voedingsproducten. Ook vuil en stof kunnen niet aan de geleiders blijven kleven, deze zijn eenvoudig te reinigen met normale reinigingsmiddelen. Een perfect hygiënische oplossing.

De compacte drylin lineaire geleidingen van igus zorgen voor meer opbergruimte. De iglidur J200 hoogwaardige polymeer gladde films zorgen voor een stille en vetvrije beweging.

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.
Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now