3 redenen waarom industriële productierobots belangrijk zijn - igus Blog Belgien

3 redenen waarom industriële productierobots belangrijk zijn

Kate Meerschaut | 19 May 2022

Industriële robots worden steeds vaker gebruikt in zoveel industrieën, niet meer dan de maakindustrie. Maar waarom zijn deze industriële productierobots belangrijk? En wat is een industriële robot?

Wat is een industriële productierobot?

Volgens de International Federation of Robotics (IFR) wordt de term “industriële robot” gestandaardiseerd als: “een automatisch gecontroleerde, herprogrammeerbare multifunctionele manipulator, programmeerbaar in drie of meer assen”. Deze kunnen verder worden geïdentificeerd als:

Hoe kunnen industriële robots helpen?

Binnen de maakwereld zijn er verschillende gebieden waar robots worden opgenomen in het fabricageproces. Gebieden zoals:

De integratie van robots op deze gebieden in de maakindustrie maakt een snelle groei mogelijk waar die groei voorheen misschien niet mogelijk was.

  1. Warehousing met industriële productierobots

De warehousing zal blijven groeien. Ter vergelijking: dit zal echter niet zo snel groeien als andere industrieën. Dit is te danken aan een hoog niveau van samenwerking tussen industriële productierobots die al wijd verspreid is in de magazijnen. Op gebieden zoals palletiseren in magazijnen worden vaak industriële robots gebruikt om grotere producten op pallets te kunnen plaatsen. Bij deze robots beschermt het gebruik van triflex® kabelrupsen niet alleen de stroomkabels naar de robot, maar vermindert het ook de uitvaltijd. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen kabels snel en eenvoudig worden ingevoerd, waardoor dure onderbrekingen worden voorkomen.

2. Productie met industriële productierobots

Robots zijn goed ingeburgerd in de maakindustrie waar betrouwbaarheid van het grootste belang is, evenals inzicht in het vereiste onderhoud en de levensduur. Conditiebewaking en voorspellend onderhoud helpen deze industriële robots nog intelligenter te worden. Met behulp van ‘smart plastics‘ geven de geïntegreerde sensoren en componenten informatie en stellen ze noodzakelijke stappen voor, zoals onderhoud of het uitschakelen van het systeem om schade te voorkomen die duur is om te repareren. Industriële robots zijn dure apparaten, en breuken en stilstand zijn kosten die vermeden kunnen worden met producten zoals de igus® smart plastics.

3. Cleanroom robots

De pandemie veroorzaakte een echte boom in sanitaire robotoplossingen in ziekenhuizen, industriële faciliteiten en testlaboratoria. Nu we uit de pandemie beginnen te komen, zullen industrieën die in geautomatiseerde sanitaire oplossingen hebben geïnvesteerd, dit blijven doen, en de voorspellingen zijn dat deze zullen blijven stijgen.

Cleanroomrobotica minimaliseert besmetting terwijl het risico op besmetting bij mensen groter is. Door processen in cleanrooms te automatiseren met producten zoals de igus® e-skin® kabelrups, draad spindels en lineaire systemen, kan robotica blijven werken in deze ruwe, ongerepte omgevingen.

Industriële productierobots zijn belangrijk omdat ze samen helpen om de groei te vergroten in gebieden die het moeilijk hebben. Als u hulp nodig heeft met lagers, kabelrupsen, draadspindels of kabels voor uw robot, bezoek dan onze website: https://www.igus.be/?C=BE&L=nl

Comment on this article

Please write a comment.

Your comment will be moderated by an admin before activation.




Article keywords:

Newsletter:

Choose a topic now